Alles wat je wil weten over industriële salontafels

Alles wat je wil weten over industriële salontafels

Een salontafel is onmisbaar in je woning. Of nu een landelijke of stoere inrichting hebt: een plek voor je kopje koffie, de afstandsbediening en een bos bloemen moet je hebben.

Maar hoe kies je een goede industriële salontafel? Hoe zorg je dat de tafel past bij je bank en welke tafel kies je bij welke vorm bank? Dit levert veel vragen op ter overweging, maar wij hebben de antwoorden: hier lees je alles over industriële salontafels!

Industrieel wonen: een trend van nu!

Eind vorige eeuw werd de industriële woontrend populair. Verlaten fabrieken werden, eerst in Amerika, betrokken en bewoond, de zogenaamde lofts ontstonden. Hier werden achtergelaten meubels in gebruik genomen, zoals lockerkasten, of grote tafels.

De stijl was zonder uitzondering stoer en ruig, er kwamen metalen meubels voor, maar ook wel van ruig gebruikt hout, of een combinatie daarvan.

Deze trend waaide over naar Europa en zie je hier steeds meer terug in diverse interieurs. En de industriële woonstijl is een blijvertje! Je combineert industriële meubels ook met een landelijke of moderne woonstijl. Een industriele salontafel mag dus niet ontbreken, wij helpen je de juiste te kiezen!

Ontdek wat voor salontafel bij jouw bank past?

Heb je een grote bank in je woonkamer staan, of alleen losse stoelen? Welke vorm heeft de bank? Allemaal vragen om eerst te beantwoorden om te bepalen wat voor salontafel bij jouw bank past.

In het geval van een grote brede bank zou een set industriële salontafels een mooie oplossing zijn. Indien nodig schuif je deze uit elkaar en heb je een salontafel op elke plek waar nodig.

Is de bank zwaar en log en staat deze niet hoog op zijn poten? Dan adviseren we te kiezen voor een niet te massief model industriele salontafel. Dit geeft anders een heel vol beeld in je zithoek. Door een salontafel met een dun blad en op poten waar je onderdoor kan kijken te kiezen, geeft dat een mooi contrast met je bank.

Ook in kleuren en vormen kun je kiezen voor contrasten, als je wil dat zowel je bank als je salontafel eruit springen. Een zwarte salontafel van staal of zwart hout kan prima bij een lichte of gekleurde bank, maar geeft een volle aanblik bij een donkere of zwarte bank.

Welke vorm salontafel kiezen?

Weet je niet welke vorm salontafel te kiezen? Dat kunnen we ons voorstellen, er zijn zoveel keuzes: rond, ovaal, vierkant of rechthoekig?

De vorm van de salontafel is een ideale manier om een lijnenspel juist kracht bij te zetten, ofwel te doorbreken. Heb je een woonkamer met een lange bank, rechthoekige tafel en een lang tv meubel? Dan zet je met een rechthoekige salontafel het lijnenspel meer kracht bij en creëer je een moderne uitstraling.

Met een ronde of ovale salontafel geef je juist een speelse twist aan je interieur, op een subtiele manier.

Een vierkante salontafel heeft over het algemeen wat meer ruimte nodig, gebruik deze dus wanneer je echt een grote zithoek hebt en de salontafel echt als eyecatcher wil gebruiken.

Hoe decoreer je een salontafel?

Als die salontafel eenmaal staat, wil je deze natuurlijk wel een beetje decoreren. Een kale salontafel is natuurlijk ook geen gezicht. Een mooi dik fotoboek of een kunstboek doet het natuurlijk altijd goed.

In de winter maak je het knus met een plateau met verschillende formaten en kleuren kaarsen, en in het voorjaar fleur je je tafel op met een mooie bos tulpen. Leuke kleine vaasjes met fleurige bloemen zijn ook altijd leuk. Een aantal luxe magazines op een stapeltje zijn niet alleen mooi, maar ook handig om voorhanden te hebben wanneer je op de bank zit met een kop thee.

Wat je ook doet: zorg voor een opgeruimde salontafel en laat de afstandsbediening niet slingeren op de salontafel. Dat oogt altijd rommelig, en dat is zonde van je mooi gestylde interieur!

Hoe groot salontafel bij bank?

Het formaat van je salontafel kan ook nog een puntje van twijfel zijn. Je wil wel een tafel waar je je drankje op kwijt kunt naast je decoratie, en in het weekend een lekkere borrelplank. Maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet dat je salontafel de complete ruimte van je zithoek opslokt.

Houd in je achterhoofd dat een salontafel snel te groot is. Teken het formaat uit met schilderstape op de vloer, om zo een beeld te krijgen welke ruimte het beoogde formaat inneemt.

Een set van industriële salontafels kan ook een oplossing zijn: je schuift ze onder elkaar wanneer je de ruimte niet nodig hebt, en wanneer je meer ruimte wil om dingen neer te zetten, trek je ze eenvoudig een stukje uit elkaar.

Zo ga je flexibel om met je salontafel!

Wil je meer lezen over industrieel wonen en leven?

We vertellen je graag alles wat je wil weten over de industriële woonstijl. Lees bijvoorbeeld over de 20 handigste industriele tv meubels.

Wat naast een industriele salontafel niet in je interieur mag ontbreken, is een industriële bijzettafel. Met een mooi stoer bijzettafeltje ben je nog flexibeler, je schuift hem wanneer je hem nodig hebt ook bij je bank bij. Lees er alles over in onze blog over de industriële bijzettafel!

Een mooi industrieel wandrek kan de blikvanger van je woonkamer zijn. Lees hoe je je industrieel wandrek mooi kunt stylen in deze blog.

Hopelijk heb je ontdekt welke salontafel bij jouw bank past en hoe je deze het beste kunt combineren in je interieur!

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.