Doorgaan naar inhoud
✓ Snelle levering ✓ Lage prijzen ✓ Uitstekende service ✓ Achteraf betalen ✓ Klantenbeoordeling 9,6 / 10
✓ Snelle levering ✓ Uitstekende service ✓ Achteraf betalen ✓ Klantenbeoordeling 9,6 / 10
vigraat tafelblad

De trend van 2021: visgraat tafel bladen

 

Houten tafels zijn al jarenlang onverminderd populair in de Nederlandse woonkamers. Grote kans dat jij er zelf ook eentje in huis hebt staan. Van grove houtsoorten tot nette afgewerkte varianten. Met een houten tafel kun je alle kanten op.

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten tafel? Ga dan voor de trend van dit najaar: Visgraat tafel bladen! Visgraat tafelbladen ga je terugzien als salontafel, bijzettafel en natuurlijk als eetkamertafel. Wij vertellen je graag alles over onze visgraat tafelbladen.

visgraat eettafel 

Visgraat patroon

Wat is een visgraat patroon precies? Waar gewone tafels zijn gemaakt van planken die evenwijdig aan elkaar zijn gelegd, is dit bij een visgraat tafel anders. Hierbij zijn de planken allemaal even breed en lang en worden ze met de schuin gesneden kant tegen elkaar geplaatst. Op deze manier ontstaat een V-vormig patroon zoals bij de graten van een vis.

 

In de interieurwereld wordt het visgraat patroon al jaren gebruikt. Je vindt het namelijk ook veel terug bij luxe parketvloeren. Statige herenhuizen en landhuizen worden vaak voorzien van visgraat vloeren. Hierdoor heeft dit houtpatroon een dure uitstraling. Een visgraat patroon ziet er chique uit en zorgt tegelijkertijd voor extra sfeer in de ruimte.

 

Industrieel én modern

Visgraat tafels zijn net even anders: of je nu een salontafel met visgraat hebt of een eetkamer variant. Dit patroon springt er meteen uit en de tafel zo nooit onopgemerkt blijven. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je een bijzonder meubelstuk in de kamer wilt plaatsen.

 

Een visgraat tafel heeft zowel een industriële als een moderne uitstraling. Hierdoor is het heel makkelijk te combineren met allerlei verschillende inrichtingen. En dat geldt ook voor combinaties met andere soorten woondecoratie, zoals een tof industrieel wandrek.

visgraat servieskast 

Net als bij een reguliere houten tafel zijn visgraat tafels verkrijgbaar in veel soorten en maten. Van ovale visgraat tafels en rechthoek visgraat tafels tot ronde visgraat tafels. Ook de kleur van het hout en het onderstel kan verschillen.

 

Tafel met visgraatmotief

Een visgraat tafel is dus klassiek in een nieuw jasje. Een perfecte combinatie tussen industrieel en toch ook hedendaags! Zeker met een zwart stalen onderstel misstaat deze tafel niet in een hip interieur. Zo’n frame zorgt voor een mooie combinatie in materialen waardoor de tafel er stoer uit ziet.

visgraat salontafel 

Visgraat salontafel

Of je nu een visgraat bijzettafel, visgraat sidetable of salontafel visgraat zoekt. Bij Industrieelinhuis.nl zit je goed. Al onze tafels zijn gemaakt van hout met een hoge kwaliteit, makkelijk in onderhoud en tijdloos in stijl. Bijvoorbeeld onze stoere Jax salontafel visgraat zwart met lades. Het zwarte geverfde mangohout staat prachtig bij het gepoedercoate staal. Zo weet jij zeker dat je een bijzondere aanwinst voor je woning te pakken hebt!

 

Meer visgraat salontafels bekijken? In onze webshop vind je de mooiste salontafels voor een industrieel interieur.

Vorig artikel Dé interieurtrends van 2023

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden