Hoe richt je een servieskast in?

Hoe richt je een servieskast in?

Een mooie servieskast is de blikvanger in je keuken of woonkamer. Bovendien kun je er veel in opbergen, dus het is een win-win situatie! Maar hoe kies je nou de juiste servieskast voor jouw inrichting?

Er is veel keuze in mooie stoere kasten, laten we beginnen met het verschil tussen een buffetkast en een servieskast. Een buffetkast heeft aan de onderkant dichte deuren of lades, en aan de bovenkant glazen deuren, waar je je mooiste glaswerk of servies kunt tentoonstellen.

Een servieskast kan aan de bovenkant ook dichte deuren hebben, waardoor je meer ‘rommel’ kwijt kunt. Je stapelt meer borden in de kast en kunt ook makkelijk bestek, tafelkleden en servetten kwijt.

Vervolgens kies je de stijl en het formaat dat bij jouw inrichting past. Het voordeel van een industriële look is dat deze in vrijwel elk interieur past. In de industriële stijl wordt vaak gebruikgemaakt van hout en staal, waardoor het warme hout goed matcht met een landelijk of romantisch interieur, en het staal mooi strak past bij een moderne inrichting.

Servieskasten komen het best tot hun recht tegen een mooie lange rechte muur. Tegen een korte muur oogt de kast vaak te massaal, of hij moet goed in een nis weg kunnen vallen, bijvoorbeeld in je keuken.

Je servieskast gekozen? Zo richt je hem in!

Wat kun je allemaal kwijt in je servieskast en hoe richt je deze praktisch en ook mooi in? Een servieskast met volledig dichte deuren is natuurlijk makkelijk in te richten, omdat je je alleen op het praktische hoeft te richten.

Berg zaken die je niet vaak nodig hebt, onderin op. Denk aan tafelkleden, servetten en bijzondere schalen of speciaal servies. Meer op ooghoogte is dan ruimte voor zaken die je dagelijks nodig hebt, zoals borden, glazen en kommen.

In een half-open buffetkast of een kast met glazen deuren, kun je je mooiste servies parels tentoonstellen. Het onderste gedeelte, met dichte deuren en lades, is perfect geschikt voor rommelige dingen. Denk aan tafellinnen, placemats of plastic bewaarbakjes.

Achter glas stel je mooie wijnglazen, die ene perfecte saladeschaal en mooie kopjes tentoon. Heb je mooie borden die gezien mogen worden? Zet ze rechtop in een bordenrek! Zo springen ze het meest in het oog, en die mooie borden mogen gezien worden, nietwaar?

Op die manier wordt jouw kast een soort tentoonstelling van je mooiste schatten!

Je nieuwe servieskast koop je online!

Koop de mooiste servieskasten bij industrieelinhuis.nl. We hebben een ruim assortiment servieskasten die altijd mooi staan in jouw interieur. Je bestelling wordt netjes thuis geleverd en snel verzonden.

Wil je tips of meer informatie? Onze klantenservice staat klaar om je te helpen! Ook zijn we er voor je wanneer je op zoek bent naar meer mooie industriële meubels.

Je nieuwe servieskast is slechts het begin van een industrieel interieur!

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.