Een mooie speelkamer inrichten doe je zo!

Een mooie speelkamer inrichten doe je zo!

Wil je een speelkamer inrichten, dan kun je daar wellicht wat tips bij gebruiken. Het klinkt waarschijnlijk eenvoudig: je legt het speelgoed in de kamer en zet er een paar kasten neer om het in op te bergen, maar er is nog veel meer uit te halen!

Geef de kamer bijvoorbeeld meer mogelijkheden en gebruik deze ook als studeerkamer en/of logeerkamer. Met de juiste meubels richt je de kamer zo praktisch mogelijk in, terwijl je het ook nog gezellig maakt.

Vaak is speelgoed veelkleurig, waardoor een speelkamer al snel druk wordt. Kies daarom voor basis meubels, die niet te veel in het oog springen. Het felgekleurde speelgoed valt dan wel op, of je verstopt het achter mooie kastdeurtjes.

Een andere manier is om het speelgoed op kleur gesorteerd op te bergen. Hiervoor moet je wel de discipline hebben om dit steeds weer zo op te ruimen, maar voor een eerste keer staat het prachtig!

Een kleine speelkamer inrichten: geef hem meerdere functies!

Heb je niet de beschikking over heel veel extra kamers in huis? Kies dan voor verschillende functies voor een extra kamertje. Wist je dat je prima een speelkamer slash werkkamer slash logeerkamer in één kunt hebben?

Zet een mooie slaapbank in de speelkamer. Je hebt dan altijd een extra kamertje met een bed achter de hand wanneer je logees hebt. Overdag kunnen je kinderen met al hun vriendjes spelen op de slaapbank, een boekje lezen of spelletjes doen. De slaapbank heeft een echt matras en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Een andere handige bank-combinatie is een stoere opbergbank. Speelgoed heeft de gekste vormen en laat zich niet altijd even gemakkelijk stapelen of opbergen. In de opbergbank stort je al het onmogelijke speelgoed, klepje dicht en opgeruimd staat netjes.

Ook deze bank heeft de mooie duo functie dat deze gewoon als zitmeubel fungeert tijdens het spelen.

De speelkamer slash werkkamer voor de thuiswerker

Werk jij regelmatig thuis? Dan kan de inrichting van de speelkamer nóg een functie hebben. Zet dan een mooi bureau in de speelkamer, en deel deze kamer samen met je kinderen. Als zij naar school zijn of in bed liggen, kun jij rustig werken, en wanneer er gespeeld wordt, kunnen ze aan je bureau de mooiste tekeningen maken.

Een stoere boekenkast mag dan ook niet ontbreken. Enerzijds om je werk natuurlijk veilig in op te bergen (tenzij je werk als kleurplaat mag dienen), maar ook de leukste kinderboeken en spelletjes kunnen een plaatsje krijgen in de boekenkast.

Kies voor onze industriële meubels, die met het hout en staal een stoere stevige basis vormen. Hier contrasteert het kleurrijke speelgoed mooi bij en het haal het mooiste in elkaar naar boven.

De diverse functies maken een klein kamertje lekker praktisch: waarom zou je kiezen? Een speelkamer inrichten is niet moeilijk met de juiste basis meubels!

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.