Doorgaan naar inhoud
✓ Snelle levering ✓ Lage prijzen ✓ Uitstekende service ✓ Achteraf betalen ✓ Klantenbeoordeling 9,6 / 10
✓ Snelle levering ✓ Uitstekende service ✓ Achteraf betalen ✓ Klantenbeoordeling 9,6 / 10
10 tips voor de mooiste industriële inrichting!

10 tips voor de mooiste industriële inrichting!

Je wil jouw huis een industriële inrichting geven: daar kan je vast wat tips bij gebruiken! Hoe creëer je een industriële stijl in huis en waar vind je de mooiste industriële meubels? Wat zijn de juiste kleuren voor op de muur en wat maakt een inrichting nou echt industrieel? Onze 10 interieur tips helpen je op weg!

 

#1 De kleuren in een industrieel interieur: als de basis maar goed is!

Een industrieel interieur staat of valt met de basis. Kleur! Oude fabrieken en bedrijfspanden, waar de industriële stijl vandaan komt, hebben vaak neutrale kleuren. Grijstinten, wit en zelfs een zwarte muur doen het goed in je industriële interieur. Daarnaast is het een goed idee om je vloer aan te pakken: een betonvloer zou je gewoon kunnen verven maar heb je een mooie houten vloer liggen, dan combineert deze prima met je nieuwe interieur.

 

#2 Stoere industriële eetkamertafel

Een echte industriële aanvulling op je woning inrichting zijn onze industriële tafels. Eettafels en keukentafels, in de industriële stijl, met of zonder mango houten blad, zijn een goede start als je jouw woonkamer een stoere industriële update wil geven.

Onder het blad zit meestal een metalen onderstel in zwart staal en een U-poot.

 

#3 Industriële bijzettafel

Heb je wat minder ruimte en wil je toch een industriële inrichting? Kies dan voor een bijzettafel in industriële stijl. Ook hier zijn natuurlijk de typisch industriële kenmerken van zwart metaal met een matte afwerking en hout aanwezig. Een robuuste bijzettafel kan je inrichting net dat beetje extra gevoel geven en bovendien zorgt het er ook nog eens direct voor dat je wat meer spullen kwijt kan. Een bijzettafel is vaak een mooie, subtiele en tegelijk ook handige aanvulling in je interieur.

 

#4 Industriële verlichting

Geen inrichting is compleet zonder een mooie set lampen. Zeker boven een grote tafel of in een hoekje waar je eigenlijk geen andere meubels kwijt kan, kun je met de juiste verlichting extra sfeer creëren. Een industriële lamp is dan de juiste keus. Er zijn industriële hanglampen voor boven je robuuste eettafel maar ook stoere vloerlampen die je salontafel mooi uitlichten. Een staande lamp of vloerlamp is niet alleen mooi als sfeerverlichting maar ook gewoon ontzettend fijn om te hebben als extra lichtpunt naast je bank als je bijvoorbeeld een boek wil lezen.  

Ga je voor een meer opvallende en uitgesproken inrichting? Dan is een industriële studiolamp echt een aanvulling op jouw inrichting. De studiolampen doen denken aan de oude lampen die vroeger in foto- en filmstudio’s werden gebruikt. De reflecterende binnenkant van de kap zorgt ervoor dat studiolampen een heel mooi gelijkmatig licht geven.

 

#5 Kringloop aanvullingen

Naast allerlei nieuwe industriële meubels kan je ook altijd een gedeelte van je inrichting bij de kringloop vinden. Dat is hartstikke duurzaam en je vindt er de mooiste accessoires. Het toppunt van industrieel is een lamp zonder lampenkap: wil je dus goedkoop je industriële inrichting compleet maken, ga dan voor een mooie lampvoet en laat de lampenkap weg.

 

#6 Industriële meubels: eenvoud, puur en eerlijk

Een industriële inrichting is vaak het schoolvoorbeeld van eenvoud gecombineerd met puur en eerlijk materiaalgebruik. Meubels zijn precies zoals je ze gewend bent. Een salontafel is simpel en zonder allerlei tierelantijntjes; zwart mat staal en hout vormen de basis en soms krijgt een salontafel een glazen blad. De industriële stijl heeft ook gezorgd voor een kleine verandering: de grote salontafel wordt steeds vaker vervangen voor twee of zelfs drie kleinere salontafeltjes: een salontafel set!

 

#7 Kapstok: opgeruimd staat netjes

Heb je een mooi interieur maar is je hal een rommeltje? Dan is een kapstok of garderoberek de oplossing. Ook in de industriële stijl natuurlijk, met houtlook details en minimaal 5 haakjes om je jassen en tassen op te hangen. Garderoberekken hebben vaak ook een rail waar je kledinghangers aan kan hangen. Niet alleen in je hal is een garderoberek of kapstok dus handig: in je slaapkamer kan een industriële kapstok ook prima!

 

#8 Sidetable of haltafel

Een andere manier om je hal of gang op te ruimen is door een sidetable of haltafel neer te zetten. Haltafels zijn vaak ondiep en kunnen daarom moeiteloos in je hal worden geplaatst. Met een spiegel erboven creëer je bovendien een ruimtelijk effect, en met mandjes onderin de sidetable kun je alles ook nog eens snel en netjes opruimen.

Een sidetable kan je trouwens behalve in je gang of hal ook prima kwijt aan het voeteneinde bij je bed, achter je bank in de woonkamer of aan een lange muur in de keuken.

Bekijk ons assortiment haltafels / sidetables.

 

#9 Less is more

Voor een industriële inrichting geldt: Less is more. Weg met kleine doosjes, snuisterijen, bakjes of borden met teksten: enkele grote accessoires of interieur items zijn meer dan genoeg en het ruimt ook nog eens lekker op. Een nieuwe inrichting is natuurlijk sowieso het moment om eens goed op te ruimen. Alles wat je een jaar of langer niet meer hebt aangeraakt, heb je eigenlijk niet meer nodig.

 

#10 Weinig ruimte in huis? Een bartafel is de oplossing

Heb je weinig ruimte voor een industriële inrichting in je woonkamer? Denk dan eens aan een bartafel voor in de keuken. Een bartafel geeft je gelijk meer werkvlak en een fijne plek om te borrelen, zonder dat het veel ruimte inneemt. Daarnaast passen barkrukken precies onder je bartafel.

 

Een industriële inrichting is dus helemaal niet zo moeilijk om te realiseren. Betaalbare en mooie industriële eettafels, lampen of garderoberekken vind je in onze webshop. Ook voor mooie industriële accessoires zoals robuuste spiegels en klokken ben je bij ons aan het juiste adres.
Vorig artikel Dé interieurtrends van 2023

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden