Garderoberek

Garderoberek

 

Wat kun je lezen in dit blog:

 

Altijd een rommelige hal? Dit is de oplossing

Bijna iedereen kent het probleem: een rommelige hal of entree. Je opent de deur en het eerste dat je ziet zijn jassen, schoenen, sjaals en tassen op een hoop op de grond of aan een kapstok waar eigenlijk nooit voldoende plaats is om alle jassen op te hangen. Voor je schoenen, tassen en sjaals is er sowieso geen handige plek in de gang. Waar moet je alles laten?

 

Garderoberek

De oplossing voor een rommelige hal is eigenlijk heel simpel: een garderoberek. Een vaste opbergruimte voor alle jassen, schoenen en sjaals. Een garderoberek is eigenlijk een wandkapstok, schoenenrek en kledingrek in één.

Op de meeste garderoberekken kun je minimaal 10 jassen kwijt en je hebt eindelijk ook een fijne plek om je schoenen aan te trekken. Een garderoberek beschikt namelijk vaak over een bankje waarop je, jouw schoenen kan aantrekken.

Daarnaast heeft een goed garderoberek planken om je schoenen eindelijk eens netjes op te bergen en daar zet je gelijk een mand neer voor al je sjaals, handschoenen en mutsen. Garderoberek kopen

Voor een nette hal hoef je dus eigenlijk enkel een garderoberek te kopen maar hoe kies je een garderoberek dat past in jouw hal?

Het kapstok gedeelte is een belangrijk onderdeel. Hoeveel jassen wil je in het rek kunnen hangen? Heb je kinderen rondlopen die allemaal hun jas kwijt moeten in de gang? Dan is een XL garderoberek echt een aanrader. Een kapstok en schoenenrek van 100 cm breed: daar kun je alles kwijt.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een kleinere wandkapstok in de hal of gang want ook daar kan je nog voldoende spullen op kwijt en is je hal opgeruimd.

Alle garderoberekken zijn vrij ondiep zodat ze niet de doorgang in je hal blokkeren. Een garderoberek heeft ongeveer een diepte van 30 cm tot 40 cm en dat is zeker voldoende om je schoenen in kwijt te kunnen.

Je kan ook kiezen voor een garderoberek dat tevens kledingrek is. Je kan dan je jassen op kledinghangers in het rek hangen. Een kledingrek / garderoberek vind je hier.

 

Industrieel garderoberek

Wanneer je kiest voor een industrieel garderoberek krijgt je hal meteen een update: zwart mat staal met houtlook planken geven deze kledingopberger een lekkere stoere en vintage look. Deze garderoberekken zijn stevig en stabiel. Je kan ze, afhankelijk van het type, ook als bankje gebruiken.

 

Schoenenrek

Een garderoberek is dus eigenlijk ook een schoenenrek. Met twee of drie planken onder elkaar kun je al je schoenen netjes kwijt en hoeft er niet meer elke ochtend gezocht te worden naar een van de schoenen van de kinderen. Je geeft ze gewoon allemaal een vaste plek op je garderoberek. 5 plekken waar jij een garderoberek nodig hebt

Een garderoberek is ideaal, maar niet alleen op de plek waar iedereen hem neerzet: in de hal. Hieronder 5 plekken in huis waar je echt een garderoberek nodig hebt:

 

1 De hal

Uiteraard de plek waar iedereen een garderoberek moet hebben: de hal. Nooit meer rondslingerende schoenen, jassen, tassen of mutsen. Alles staat geordend klaar op de planken van je garderoberek en daarboven hangen, keurig op een rij, je jassen en tassen.

Garderoberekken zijn niet diep dus ook in jouw smalle hal past een garderoberek.

 

2 Je slaapkamer

Iedereen heeft er een: zo’n stoel met kleding. Gedragen maar nog niet vies genoeg voor de was, maar ook niet meer schoon genoeg voor de kast. Die kleding hoort op of aan je garderoberek. Ook al je riemen, schoenen en sjaals kan je meteen kwijt en zet je tassen maar op het bankje. Ideaal voor de rommelige slaapkamer.

 

3 De bijkeuken

Een garderoberek doet het niet alleen fantastisch in de hal of gang. Je kan er namelijk ook prima eentje gebruiken in de bijkeuken. Zet er vieze laarzen op, berg je winterjassen weg in de zomer en hang je bezem op. Je stoffer en blik leg je op een van die handige plankjes onderin en je hebt gelijk ook een plek voor de werkhandschoenen en je emmer. Een rek in de bijkeuken is zo gek nog niet.

 

4 De keuken

Een garderoberek in de keuken? Ja, zeker. Hang je schort maar op, zet je kookboeken op de plank en nergens hangt je mooie houten snijplank beter. Je hebt ook meteen een zitplaats om even een wijntje te drinken. Stijlvol en toch functioneel. Een beetje extra ruimte kan nooit kwaad en zo’n industrieel garderoberek met zwart staal en hout past perfect in de stijl van je keuken. Laat je gasten maar komen.

 

5 De badkamer

En als laatste: een industrieel garderoberek in de badkamer is natuurlijk ontzettend handig want ook daar moet je kleding op kunnen bergen en je kan er meteen je handdoeken uithangen. Daarnaast is het een keurige plek om je nieuwe en schone handdoeken op te bergen. Een klein mandje erbij voor je make-up en je badkamer is helemaal hip. Kies er zeker eentje met een kledingrek. Je kan dan je kleding gewoon op een hangertje klaar hangen in de badkamer.

 

Je kan garderoberekken dus overal kwijt en een industriële stijl past in iedere woning. Natuurlijk staat zwartstaal met hout vintage en stoer in de hal en is industrieel design helemaal op zijn plaats in de slaapkamer. Je hebt nu alleen geen excuus meer voor die rommelige hal, badkamer of keuken. Een garderoberek is de oplossing!

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.