Manoghout

Mangohout voor meubels

 

Wat kun je lezen in dit blog:

 

Je bent het misschien al tegengekomen in je zoektocht naar een nieuwe tafel, sidetable of tv meubel: Mangohout! 

Is dat echt hout van de mangoboom? Wat is mangohout eigenlijk en waarom wordt het zoveel gebruikt in tv-meubels en sidetables? 
Je leest alles over Mangohout en industriële meubels in ons blog.


Wat is Mangohout?

Mangohout is zoals de naam al doet vermoeden, hout van de mangoboom. Mangohout is helemaal hip en wordt steeds vaker gebruikt voor meubels. Mangohout heeft namelijk veel eigenschappen die het hout zeer geschikt maken voor gebruik in je interieur. 
Allereerst is het een hard type hout. Het is qua hardheid vergelijkbaar met kersenhout of essenhout maar is wel makkelijk te verwerken tot verschillende interieur objecten.

Een ander voordeel van mangohout is dat het waterafstotend is. Dus die vaas bloemen op je sidetable kun je met een gerust hart neerzetten. Als je water knoeit is dat voor je mangohoutenblad geen probleem, even afvegen en je kan weer door. Mangohout kan zelfs buiten gebruikt worden door zijn waterafstotende eigenschappen, heeft het geen last van de regen. 
Is mangohout duurzaam?

Veel Mangohout dat gebruikt wordt voor tafels, sidetables en tv-meubels is duurzaam. Dat werkt zo: mangobomen worden eerst gewoon 'gebruikt' als fruitboom in grote boomgaarden, veelal in Azië en leveren honderden kilo's mango vruchten voordat ze verwerkt worden in stijlvolle tafels, stoelen en bijvoorbeeld tv-meubels. Mangobomen kunnen in een relatief korte tijd heel hoog worden. Het duurt gemiddeld maar 15 jaar voordat een mangoboom 30 meter hoog is en een omtrek heeft van 3 tot 5 meter.

Ter vergelijking: een eikenboom doet daar wel 100 jaar over. Door die snelle groei komt er een moment dat het te gevaarlijk wordt om de mango's nog te oogsten, de boom wordt simpelweg te hoog en levert ook minder vruchten.

Vroeger werden de bomen dan in brand gestoken om plaats te maken voor nieuwe bomen maar tegenwoordig worden de bomen gekapt en als hout verkocht voor jouw meubels. 
Mangohout zorgt er dus voor dat de boer meer geld krijgt en dat er minder CO2 wordt uitgestoten en minder luchtvervuiling ontstaat. De mango bomen worden niet meer verbrand en dat is veel beter voor het milieu. De mangoboom is, in tegenstelling tot veel andere bomen, geen bedreigde boomsoort. Een duurzame vorm van houtproductie dus. 
Waar komt mangohout vandaan?

Mangohout komt oorspronkelijk uit zuidoost Azië, voornamelijk uit India en Myanmar. Doordat groeiende verkoop van mango's over de hele wereld worden er nu eigenlijk overal in zuidoost Azië mangobomen gepland en is er bijna overal mangohout te vinden. 
Waarom kies je voor mango hout meubels?

In veel industriële en robuuste tv-meubels, sidetables en tafels wordt dit prachtige hout veelvuldig gebruikt.
Mangohout laat zich makkelijk verwerken en schuren. Daarnaast is het slijtvast, stevig en heeft het een prachtige kleur. Het behoudt ook lang zijn oorspronkelijke uitstraling.

 

Betaalbaar hardhout

Mangohout is tevens een betaalbare variant van hardhout. Het splintert minder snel in vergelijking met regulier hardhout en laat zich makkelijker schuren of polijsten. Je hebt ook geen bijzondere houtbewerkingsmachines nodig om het te bewerken tot mooie meubels. Dat draagt allemaal bij aan de betaalbaarheid ervan. En dat zorgt op zijn beurt weer dat jouw sidetable een vriendelijke prijs behoud.

 

Mangohout: warm en stoer

Mangohout ziet er prachtig, warm en stoer uit. Het heeft prachtige tekeningen in de nerf, knoesten en haarscheurtjes. De kleur varieert van licht tot donkerbruin, soms met een rode of gele gloed. Mangohout behoeft weinig tot geen onderhoud en dat maakt het zeer geschikt voor meubels en tafels. Het hout combineert perfect met het zwart metalen frame van bijvoorbeeld onze industriële bartafelsMango hout in een industrieel interieur

Industriële meubels zijn niet meer weg te denken uit onze woonkamer en slaapkamer. Mangohout combineert perfect met een industriële stijl in je woning en bijvoorbeeld met zwart stalen kozijnen of tafelpoten. Zwart staal vind je sowieso veel terug in onze collectie mango meubels.

 

Ben je op zoek naar een industriële mangohouten sidetable, tv-meubel of kast? Wij hebben een uitgebreid assortiment. Je vindt de sidetables van mango hout in verschillende varianten op deze pagina en onze tv-meubels van mangohout vind je hier.Industrieel in huis biedt de volgende meubels van mangohout aan:

- Kast van mangohout

- Bartafel van mangohout

- Tafel van mangohout

- Kastje van mangohout

- TV-meubel van mangohout

- Bureau van mangohout

- Sidetable van mangohout 

 

Je bestelt deze stoere industriële mangohouten meubels makkelijk online en ze worden gratis bij je thuisbezorgd!

 

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.