Doorgaan naar inhoud
✓ Snelle levering ✓ Lage prijzen ✓ Uitstekende service ✓ Achteraf betalen ✓ Klantenbeoordeling 9,6 / 10
✓ Snelle levering ✓ Uitstekende service ✓ Achteraf betalen ✓ Klantenbeoordeling 9,6 / 10
Zo kies je een zwarte ronde eettafel

Zo kies je een zwarte ronde eettafel

Als het gaat om het kiezen van een eettafel, zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden, van stijl en grootte tot praktische aspecten zoals ruimte in je huis. In deze gids bespreken we hoe je de perfecte zwarte ronde eettafel kunt kiezen die zowel functioneel als mooi is en of je wellicht een rechthoekige tafel moet kiezen.

Koop jouw zwarte eettafel in onze webshop! 

Zwart is mooi

Een zwarte ronde eettafel kan een tijdloze en elegante toevoeging zijn aan je woonkamer of keuken. De kleur zwart is modern en helemaal van nu, terwijl de ronde vorm het gevoel van gezelligheid en samenzijn bevordert. Bij het kiezen van een tafel is het belangrijk om rekening te houden met de bestaande inrichting. Je wil bijvoorbeeld je stoel gemakkelijk naar achteren kunnen schuiven en niet steeds tegen de kast aanbotsen.

Maat en capaciteit

Bij het bepalen van de juiste maat voor je ronde eettafel, is het essentieel om rekening te houden met de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat regelmatig aan tafel zal zitten. Over het algemeen geldt dat een tafel met een diameter van ongeveer 120 tot 150 centimeter geschikt is voor vier tot zes personen, terwijl grotere tafels plaats bieden aan meer gasten. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is tussen de tafel en de muren of andere meubels, zodat mensen comfortabel kunnen zitten en zich vrij kunnen bewegen.

 Ronde eettafel zwart

Personen per afmeting ronde tafel

90 cm = 2 personen

100 cm = 3 personen

110 cm = 4 personen

120 cm = 4/5 personen

130 cm = 5 personen

140 cm = 5/6 personen

150 cm = 6 personen

Praktische overwegingen bij een zwarte ronde tafel

Naast stijl en grootte zijn er ook praktische overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een zwarte ronde eettafel. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de tafel en of het gemakkelijk te onderhouden is, vooral als je kinderen hebt. Daarnaast is het de moeite waard om na te denken over eventuele extra functies, zoals een uitschuifbaar blad voor het geval je extra gasten verwacht.

Ook is de poot van invloed op hoeveel gasten er aan je tafel passen.

De meest gunstige poot is een rechte pilaar in het midden van je tafel, maar daarbij heeft vrijwel iedereen ‘last’ van de tafelpoot. Wanneer je kiest voor kruispoot of drie schuine poten heb je misschien iets minder plek maar heeft niemand echt last van de poten en kun je er ook als je wat langer bent goed aan zitten. Je kan je voeten dan onder de tafel doorsteken.

Een ronde eettafel zwart kies je met oog voor je ruimte en aantal gasten

Het kiezen van een eetkamertafel en zeker een ronde eettafel in het zwart, doe je dus vooral op formaat en op basis van het aantal stoelen dat je wil plaatsen. Daarnaast kun je een ronde eettafel in het zwart ook heel goed stijlen om hem bij je interieur te laten passen. Want ook een zwarte ronde tafel kun je helemaal in lente en zomersfeer brengen met het juiste servies, accessoires en bloemen.

Meer over hoe je een ronde tafel kan stijlen, lees je in onze gids: zo stijl je een ronde tafel in iedere kleur!

 

Vorig artikel De 2024 must-have opbergbanken: van zitplek tot opslag
Volgend artikel Trend - De minimalistische hal met een stoer randje

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden