3 Tips om meer opbergruimte te creëren in de keuken

3 Tips om meer opbergruimte te creëren in de keuken

Het kan soms een hele uitdaging zijn om voldoende opbergruimte te vinden in de keuken. Gelukkig zijn er een aantal slimme manieren om extra opbergruimte te creëren zonder afbreuk te doen aan de stijl van je keuken. Hier zijn onze drie handige tips om meer opbergruimte te creëren in de keuken:

1. Maak gebruik van de muur

Open rekken, hangende planken of wandrekken kunnen perfect in deze ruimte passen. Ze bieden niet alleen extra opbergruimte, maar zijn ook ideaal voor het tonen van je mooiste keukengerei, kruidenpotjes of serviesgoed, wat bijdraagt aan de esthetiek van de industriële stijl. Wandrekken zijn ook een uitstekende keuze om keukengerei, potten en pannen te organiseren. Ze kunnen gemakkelijk worden gemonteerd op ongebruikte muurruimte, en geven je keuken een authentieke industriële uitstraling.


2. Keukentrolleys en keukenrekken to the rescue

Een andere eenvoudige manier om meer opbergruimte te creëren in de keuken is door te investeren in multifunctionele meubels, zoals keukentrolleys en keukenrekken. Een keukentrolley is een echte aanwinst in de keuken. Het biedt extra werkruimte wanneer je dat nodig hebt en kan gemakkelijk worden verplaatst waar het nodig is. Bovendien biedt een keukentrolley veel extra opbergruimte. Kies voor een trolley met meerdere lagen of lades om je keukengerei, servies en andere keukenbenodigdheden georganiseerd en binnen handbereik te houden. Keukenrekken, anderzijds, zijn zowel praktisch als stijlvol. Ze kunnen worden gebruikt om alles op te bergen, van potten en pannen tot kruiden en kookboeken. Kies voor een keukenrek in een materiaal dat past bij je industriële keuken, zoals zwart metaal of ruw hout, voor een coherent design.


3. Optimaliseer de binnenkant van je kasten en lades

De binnenkant van kasten en lades is vaak een onderbenutte ruimte die gemakkelijk kan worden geoptimaliseerd om extra opbergruimte te creëren. Denk aan het gebruik van inzetstukken voor lades om keukengereedschap, bestek en andere kleine items te ordenen. Voor kasten kun je overwegen om extra planken of rekken te installeren om de beschikbare ruimte beter te benutten. Een hangend kruidenrek aan de binnenkant van een kastdeur kan bijvoorbeeld zowelfunctioneel als stijlvol zijn. Het creëren van extra opbergruimte in een industriële keuken hoeft niet moeilijk te zijn. Met wat creativiteit en strategisch denken, kun je de ruimte optimaal benutten. Of je nu gebruik maakt van de verticale ruimte met wandrekken, investeert in multifunctionele meubels zoals keukentrolleys en keukenrekken, of de binnenkant van je kasten en lades optimaliseert, er zijn talloze manieren om je industriële keuken zowel functioneel als esthetisch te maken.

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.