Mangohout meubels zijn dé trend voor dit jaar!

Mangohout meubels zijn dé trend voor dit jaar!

Mangohout meubels zijn erg populair, ook wij zijn enthousiast! Mangohout is stevig, duurzaam en past in elk interieur. Bij industrieelinhuis.nl combineren we mangohout met stoere stalen frames, waardoor het warme mangohout mooi contrasteert met het stoere staal.

Het mangohout oogt hierdoor ook extra stoer. Het is mooi hout dat met veel dingen te combineren is, en als het ware verschillende gedaantes aan kan nemen. Mangohout past in elk interieur en dus ook in een industrieel interieur!

Mangohout als duurzame keuze

Even een stukje geschiedenis en achtergrond van dit mooie materiaal. Mangohout komt vanzelfsprekend van de mangoboom. Deze groeit in Zuidoost Azië en vooral veel in India. Veel Indiase meubels worden dan ook van mangohout gemaakt.

Het hout is vaak van zichzelf al wat warm van kleur, gelig, en wordt vaak nog bewerkt door een beetje te branden of in te zagen. Hierdoor wordt de oneffenheden nog meer benadrukt en is het meubelstuk nóg unieker.

Mangohout is bovendien een duurzame keuze, omdat de mangobomen na een aantal jaar geen fruit meer geven en dan eigenlijk waardeloos zijn. Het hout wordt dan afgevoerd naar meubelfabrieken waar het een tweede leven krijgt, misschien wel als jouw nieuwe eettafel van mangohout!

Een tv meubel van mangohout kopen

Voor mooie tv meubels van mangohout zit je bij ons goed! Mangohout is er in verschillende kleuren en heeft altijd een eigen unieke en warme uitstraling. Het hout past goed in een industrieel interieur, door de warme en tegelijkertijd stoere uitstraling.

Gecombineerd met staal is het de perfecte basis van je industriële woonkamer! Combineer je tv meubel met een mangohout dressoir voor de complete stoere en toch knusse look. De mango houten meubels die je bij ons koopt zijn allemaal industrieel, maar deze stijl combineer je ook eenvoudig met een landelijke of moderne woonstijl. Door het verschillend materiaalgebruik zijn industriële meubels perfect voor elke inrichting.

Mangohout gaat een leven lang mee!

Mangohout is naast duurzaam ook zeer stevig, het is hardhout dat jaren meegaat en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Neem je meubels geregeld af met een vochtige doek. Impregneren of van tijd tot tijd in de was zetten is niet nodig, je meubels blijven mooi van zichzelf.

Bovendien zijn diverse chemische producten helemaal niet goed voor het hout, het kan het uitdrogen of dof maken. Vermijd dus zoveel mogelijk schoonmaakproducten en zie wat je met een licht vochtige doek al kunt doen.

Gebeurt er toch iets? Het mangohout heeft vaak van zichzelf al wat oneffenheden, waardoor een krasje of vlekje een meubelstuk alleen maar meer karakter geeft. De perfecte meubels in een huishouden met kinderen dus!

Elk meubelstuk van mangohout is weer uniek, het hout heeft steeds een eigen kleur en patroon, waardoor van jouw meubelstuk geen tweede exemplaar te vinden is.

Shop je meubels van mangohout vandaag nog bij industrieelinhuis.nl!

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.