Maak je huis klaar voor de lente!

Maak je huis klaar voor de lente!

Het lente zonnetje schijnt op je gezicht, bloeiende bloemen en planten en steeds meer daglicht. De lente is begonnen! Hoogste tijd om te genieten van dit fijne seizoen en met frisse energie aan de slag te gaan. En waar kun je nu beter beginnen dan in je eigen huis? Met onze tips en tricks maak jij jouw huis helemaal klaar voor de lente. Met meer opbergruimte, sfeer en industrieel design.

Start jouw lenteschoonmaak

De lente is traditiegetrouw het seizoen dat start met een echte lenteschoonmaak. Het huis wordt aan alle kanten onder handen genomen waarna het helemaal klaar is voor de warmere dagen die eraan komen. Zo’n schoonmaak zorgt natuurlijk voor een net en schoon huis. Zet de ramen en deuren open en laat de frisse lentewind je huis goed doorluchten.

Opbergen en opruimen!

Ruim je je huis op? Dan heb je opbergplek nodig! Zeker wanneer er weinig vaste kasten aanwezig zijn en je geen bergzolder hebt. Dan zijn meubels met opbergruimte onmisbaar. Voorzie je huis dus van meubels die je helpen opruimen en organiseren..

Zoals een:

opgeruimd

De voordelen van ontspullen

Maar begin eerst eens met ontspullen: dat doe je door eens goed te kijken naar wat je in huis hebt en wat je daarvan écht nodig hebt. Dit kan zijn omdat een item praktisch nut heeft of juist emotionele waarde. Het hebben van te veel spullen is niet goed voor je mentale gezondheid.

Ontspullen bekent niet dat je vrijwel al je spullen weg moet doen of niks meer mag kopen. Het gaat meer om een stukje bewustwording. Spullen brengen sfeer, rust m creëer jezelf. ls je huis zoveel mogelijk is gevuld met spullen waar je blij van wordt, dan gaat het goed!

Rust in huis, rust in je hoofd

Opgeruimd staat netjes! Een huis zonder onnodige spullen zal zorgen voor meer rust in huis. Je woonkamer wordt nu een plek om te ontspannen in plaats van een verzamelplaats voor speelgoed, frutsels en de zoveelste geurkaars. Van rust in je huis zul je ook rust in je hoofd ervaren. Met het motto less is more zal je huis niet gauw meer een bende worden.

Merk je dat jouw opruimbui nog niet zijn vruchten afwerpt? Misschien heb je dan wel te weinig opbergruimte. Als als je spullen een vaste plek hebben zullen ze minder rondslingeren. Zo kun je in de woonkamer bijvoorbeeld een mooi industrieel tv meubel neerzetten waar je zoal de afstandsbedieningen en kabels in kwijt kunt.

Meubels met opbergruimte

Of je nu een kleine of grote woonruimte hebt, in elke woonsituatie kun je met slimme oplossingen zorgen voor genoeg opbergruimte. Met een handig smal kastje kun je weer wat spullen achter een dichte deur opbergen. Het kost weinig ruimte, maar heeft een groot effect!

Nog zo’n handig meubel is een opbergbank die ideaal is voor in de hal. De hal is met uitstek een plek waar schoenen en jassen rondslingeren. Met kleine aanpassingen in je huis kun jij volop gaan genieten van de lente!

 opbergbankje

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.