Hoe style ik een wandplank

Hoe style ik een wandplank

Of je nu liefhebber bent van een minimalistisch interieur of je hart sneller gaat kloppen bij een industriële woonstijl, een wandplank staat perfect in elk interieur.

Kies het juiste wandrek

De basis voor een goed gestylde wandrek is natuurlijk het wandrek zelf. Ben je op zoek naar een industriële look, dan is een boomstam wandplank of juist een metalen wandplank iets voor jou. Liever iets meer een clean uiterlijk? Ga dan voor een mooie strakke ronde wandplank of een zwevend exemplaar. Deze rekken zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje karakter toe aan je muur.

Groen, groener, groenst

Een stijlvol interieur kan niet zonder planten! Het geeft elk huis een frisse en warme uitstraling en zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit. Kies voor een leuke mix van hangende planten, zoals een hangplant in een macramé-hanger, en potplanten in stijlvolle potten. Vetplanten en cactussen zijn onderhoudsarm en perfect voor een industriële look. Varieer in hoogte en textuur om een dynamisch effect te creëren.

Boeken & tijdschriften

Boeken zijn perfect voor de styling van je wandplank. Ze voegen meteen een persoonlijke touch toe aan het geheel. Plaats de boeken niet allemaal hetzelfde, maar mix wat af. Stapel wat boeken op en zet wat boeken naast elkaar. Ook leuk: voeg een unieke boekensteun toe voor een georganiseerde en stijlvolle uitstraling. Vind je boeken snel rommelig staan? Probeer dan alleen boeken te kiezen met dezelfde kleursoort. Dit geeft het stapeltje een rustig geheel.

Fotolijsten

Posters of foto’s, het mag allemaal. Combineer verschillende maten en stijlen voor een speels effect. Je kunt ook gebruik maken van lijsten met een industriële uitstraling, zoals metalen of houten lijsten, om de industriële sfeer te versterken.

Persoonlijke items

Voeg enkele persoonlijke items toe die voor jou betekenisvol zijn. Dit kunnen souvenirs van reizen, erfstukken of handgemaakte items zijn. Deze items geven je wandplank een uniek karakter en vertellen een verhaal. Zorg ervoor dat ze goed passen bij de rest van de decoratie, zodat alles een samenhangend geheel vormt.

Zo combineer je het samen

Groepeer vergelijkbare items in setjes van drie of vijf voor een gebalanceerd en visueel aantrekkelijk effect. Creëer een leuk en dynamisch effect door items van verschillende hoogtes te gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een leuk plantje op een stapel boeken. Maak gebruik van de volledige breedte van je wandplank door items over de hele plank te spreiden. Plaats hogere items aan de zijkanten en middelhoge of lage items in het midden om een gebalanceerd geheel te creëren.

Combineer verschillende texturen om diepte en interesse toe te voegen aan je wandplank. Houten items, metalen accenten, zachte planten en glazen, het mag allemaal. Het is niet nodig om elke centimeter van je wandplank vol te zetten. Lege ruimtes kunnen juist rust en balans brengen.

Tip: voeg een leuke wandklok of spiegel toe

Laat je wandplank niet in zijn uppie hangen, maar voeg er een leuke wandklok aan toe of een mooie spiegel. Dit maakt samen een leuke combi en geeft je wandplank juist wat meer ruimte. Hang de klok naast je wandrek voor een stijlvolle look die zowel functioneel als decoratief is.

Het belangrijkste bij het stylen van een wandplank is om creatief te zijn en te variëren. Probeer verschillende opstellingen en wissel regelmatig af om een frisse look te behouden.

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.