Boekenkasten van hout en staal: onverminderd populair

Boekenkasten van hout en staal: onverminderd populair

 

De industriële woonstijl blijft onverminderd populair. Deze keer zetten we de industriële boekenkast van hout en staal in de spotlight. En we zoeken uit: wat maakt de stijl nou industrieel? Waarom zijn boekenkasten van hout en staal industrieel? Wat is de industriële stijl en wat voor boekenkasten zijn er?

Servieskast mangohout 

Wat is de industriële stijl?

De industriële stijl is afgeleid uit de industrie, uit fabrieken. In oude fabrieken zie je veel rauwe materialen zoals beton, hout en staal. Deze look wordt veel vertaald naar meubels, die daarmee hun industriële look krijgen. Voor die ene kast hoef je tegenwoordig geen brocante markten meer af te speuren, de industriële look wordt veel gebruikt in nieuwe meubels.

 

Wanneer een boekenkast hout en staal bevat, ziet deze er al snel industrieel uit. Maar toch is er erg veel variatie in verschillende industriële boekenkasten. Alleen hout, alleen staal, of op veel verschillende manieren gecombineerd, er zijn veel mogelijkheden die toch allemaal de industriële stijl bevatten.

Open boekenkast 

Een boekenkast bestaat in allerlei vormen. Open boekenkasten, dicht oftewel met deurtjes, groot, klein, met verschillende vakken of alleen planken. En in al deze vormen kan een boekenkast toch de industriële stijl hebben. We hebben hieronder enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

 

  • Zo is er deze open boekenkast in houtlook met staal. Deze kast loopt van onder naar boven schuin richting de muur, dat een speels effect geeft. Door de ruige metalen staanders behoudt hij zijn robuuste look. Niet alleen mooi voor je mooie grote boeken, maar ook met mooie fotolijsten of vazen blijft dit een stoere kast.

 Zwarte kast

  • Met meer staal dan hout wordt de look wat strakker, maar nog steeds industrieel, zoals bij deze kast te zien is. Deze boekenkast heeft deurtjes, waardoor ook rommel een plek heeft zonder iets af te doen aan de stoere elementen van de kast. Deze zwarte boekenkast is niet hoog, dus ook goed te gebruiken als een sidetable in de hal.

 

  • Blijft ook een volledig houten boekenkast industrieel? Absoluut, ook zonder staal zorgt het ruige hout ervoor dat een kast er toch uitziet alsof hij in een oude fabrieksruimte gevonden is. Kijk maar naar deze kast, die volledig in houtlook is uitgevoerd, en toch rauw en stoer oogt.

 

  • Ook kan in een boekenkast mangohout worden gebruikt voor de stoere look. In deze kast van mangohout en metaal is een speelse verdeling gemaakt in verschillende vakken. Een echte mooie toonkast dus, voor je mooiste boeken, maar ook andere items komen prachtig tot uiting in deze industriële kast.

Industriële boekenkasten: stoere blikvangers in je woonkamer!

Je ziet het; voor een industriële stijl heeft een boekenkast hout en metaal (of staal), en is het een stoere blikvanger in je woonkamer. Of je de boekenkast vervolgens vult met stoere dikke boeken of leuke fotolijstjes, de basis is rauw, stoer en industrieel. Tip: probeer je  boeken eens op kleur te sorteren voor een prachtig effect in je open boekenkast!

 

Kijk hier voor meer stoere industriële boekenkasten van hout en staal.

 

 

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.