Industriële woonkamer

Industriële woonkamer

Wat kun je lezen in dit blog?

 

Industriële woonkamer

Of je woonkamer nu toe is aan een interieur update, je een nieuwe woning betrekt, een flinke verbouwing laat doen of gewoon wat anders wil: een industrieel interieur is de trend van 2021. Een nieuwe stijl toepassen in je woonkamer vraagt echter wel wat aanpassingen en je wil natuurlijk niet al je meubels moeten vervangen.



Een betaalbaar interieur

Wil je je nieuwe woonkamer een beetje betaalbaar houden dan is de industriële stijl eigenlijk heel handig: Je hebt geen stucadoor nodig, die bakstenen wand past juist perfect.

Ook leidingen en buizen mag je gewoon zien. Heb je een betonvloer? Dan zit je weer 100% goed: in een industriële woonkamer inrichting is een betonvloer helemaal op zijn plaats.

Mocht je wat meer willen uitgeven en toch al middenin een verbouwing zitten: een betonvloer is zeker de moeite waard als je jouw woonkamer helemaal in stijl wil houden. Je kan natuurlijk ook kiezen voor betontegels of zelfs betonlook laminaat, als het maar ruw en robuust is, dat zijn je meubels en accessoires immers ook.



Een industriële woonkamer: hoe richt je dat in?

Eigenlijk is een industriële stijl een hele eerlijke stijl: niks verbergen of mooier maken dan het is. Het basismateriaal waar je meubels mee gemaakt worden is prachtig en mag gezien worden.

Industrieel inrichten is het combineren van hout en zwart mat staal. Ook in hout mag je het product weer zien. Nerf, knoesten, verkleuringen en oneffenheden zijn welkom in de industriële woonkamer inrichting. Wil je meer lezen over het ontstaan van de industriële stijl? Lees dan de blog: industrieel interieur: de laatste trend.

Daarnaast kiezen veel interieurstylisten voor een open ruimte die soms onderbroken wordt door meubels in de industriële stijl. Ook je lampen, tafel en boekenkast kan je in de industriële stijl kopen.

Zorg dat de kleur op de muren in je woonkamer rustig is, en niet te aanwezig. Dat leidt alleen maar af van je interieur. Stijl je woonkamer verder met losse, felgekleurde items die passen in een industrieel interieur. Zoals oude fabrieksonderdelen, spiegels of een mooie klok.



Is een industrieel interieur duur?

Het korte antwoord is nee. Je bespaart natuurlijk al op de kosten voor de afwerking van je muren maar industriële meubels zijn ook nog eens heel betaalbaar. Daarnaast is het niet nodig om je volledige woonkamer ‘aan de straat te zetten’ want deze stijl combineert gemakkelijk met je huidige woonkamer inrichting.

Industrieel is eigenlijk heel simpel en puur. Vaak is het voldoende om 1 of 2 mooie design stukken in de industriële stijl in je woonkamer te halen en eventueel aan te vullen met wat kringloop koopjes.

Een nieuwe robuuste eettafel komt alleen maar beter tot zijn recht met een oude stalen plantenbak er bovenop. Groene planten doen het overigens goed in elke woonkamer en zeker in een industrieel ingerichte woonkamer.

Je hebt ook al een schappenkast voor in je woonkamer vanaf slechts 80 euro en dan heb je gelijk een plek voor al je kamerplanten.

Een industriële inrichting laat vaak zien wat bij andere stijlen verborgen blijft: snoeren, kabels en buizen. Hang je dus een nieuwe lamp op in je woonkamer, maak je dan geen zorgen over de bekabeling. Die kan je gewoon in het zicht laten hangen, dat is precies wat de industriële stijl is! En je bespaard weer op kosten voor de afwerking.

 

Kleur in je woonkamer

 

Je industriële woonkamer inrichting valt of staat met het kleurgebruik op de muren. Een rustig en neutraal kleurenpalet op de muur geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor uitdagende, stoer en robuuste meubels met uitstraling.

Een stevige en stoere kast doet het nu eenmaal beter tegen een lichtgrijze wand als tegen een roze bloemetjes behang. Onze boekenkasten zijn het voorbeeld van een stevig, robuust en karakteristiek ontwerp.



Industriële boekenkast: de trend van 2021!

Een industriële boeken of schappenkast mag niet meer ontbreken in je woonkamer. Zeker wanneer je kiest voor mangohout en metaal is de uitstraling van deze kasten ideaal in een industriële woonkamer. Maar ook de houtlook schappenkasten doen het goed in ieder interieur.

Deze open kasten kun je ook perfect gebruiken om een scheiding aan te brengen in een open ruimte. Als roomdivider komen deze robuuste kasten namelijk prachtig tot hun recht.

Combineer je deze schappenkasten met een bartafel met schapruimte naar dan heb je ook nog eens een fijne thuiswerkplek zonder een saai en lelijk bureau in huis te halen!



Waar haal je inspiratie voor een industriële woonkamer?

Wanneer je jouw woonkamer industrieel wil inrichten is het altijd leuk om te kijken hoe anderen dat hebben gedaan! Niemand heeft dezelfde smaak maar in grote lijnen kun je altijd iets van inspiratie vinden in een ander interieur. Kijk, zeker als je je woonkamer wil inrichten, eens op Pinterest. Let dan wel op dat je vergelijkbare ruimtes als inspiratiebron neemt. Een woonkamer die veel kleiner is als de jouwe is natuurlijk ook heel anders om in te richten.



5 manieren om je woonkamer een industriële look te geven

3 Industriële meubels

De makkelijkste manier om je woonkamer industrieel in te richten is met industriële design meubels. Combineer die met een neutrale kleur op de muren en je bent al een heel eind!

Bekijk onze collectie industrieel design meubels.

 

2 Laat kabels, buizen en leidingen zien

Industrieel is eigenlijk ook heel makkelijk: waar normaal bij een verbouwing of inrichting veel tijd (en geld) gaat zitten in de afwerking en “finishing touch”, mag je hier bij een industriële inrichting best wat makkelijker in zijn. Wanneer je kabels, buizen of bijvoorbeeld (koperen) waterleidingen gewoon zichtbaar blijven, zorgt dit juist voor die typische industriële sfeer die je ook kent uit de oude fabrieken. 

 

3 Kunst

Kleine details maken je woonkamer nog mooier en kunst is er daar eentje van. Ga voor stoer gewei of een bijzondere print voor aan de muur van bijvoorbeeld een oude fabriek of een (uitvergrote) tekening uit een patentaanvraag.

 

4 Industriële lampen

Een mooie woonkamer is niet compleet zonder industriële lampen! De juiste verlichting zorgt natuurlijk ook voor de juiste sfeer in huis. Of je nu kiest voor een mooie studiolamp of een mooie industriële hanglamp voor boven de eettafel: verlichting is key!

 

5 Vintage meets industrieel

Naast een goede kast of tafel in de industriële stijl kun je jouw kamer aanvullen met vintage design. Je lokale kringloop of tweedehands winkel heeft altijd wel een aantal leuke vintage items staan die je woonkamer nog meer karakter geven.

 

Industrieel of rustiek? Waarom zou je kiezen!

Is de rustieke stijl meer jouw ding? Dan zijn industriële meubels nog steeds een goed idee. Het landelijke gevoel dat je terugvindt in een rustieke inrichting kan je namelijk versterken met een robuuste woonkamer- of salontafel. Het ruwe hout past goed in een rustieke inrichting en ook zwart gepoedercoat staal is in een rustiek interieur erg mooi om te zien.

Een rustieke woonkamer kan je dus heel makkelijk een industriële update geven.



Waar koop je betaalbare industriële meubels?

Industriële design meubels, zoals boekenkasten, tafels, bartafels en garderoberekken, maar ook industriële lampen en spiegels vind je in onze webshop.

En heb je nog vragen, of wil je tips of adviezen? Neem gerust contact met ons op!

Laat een comment achter

Let op: comments worden eerst goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.